top of page

Tonimirka и завесите

Не е тайна, че съм голям почитател на завесите. Но не винаги е било така, дори бих казала, че им обърнах внимание, като част от ежедневието ни последните 5-6 години. Дотогава за мен бяха просто парче плат, което виси и събира прах.

Как се случи ли ? Прекарвах много време с малките ми деца в дневната ни стая, функционална и практична, без излишни предмети, които да пречат на пълзящите откриватели, без прахосъбиращите пердета, килими , покривала и деко възглавници . Но точно тогава се отключи у мен увлечението по вътрешния интериор, разглеждах блог след блог, и това, което забелязах е, че всичко, което ми харесваше там е това, което вкъщи го няма .

И буквално изригна онова чувство, че нещо на момента трябва да се случи, да променя -съвсем типично за мен,в противен случай място не мога да си намеря .

Помня я стаята от интернет, която ме пробуди -бели стени, бели завеси и цялата светлина на света ...

И вкъщи беше бяло -бели стени, бели римски щори, но нямаше излъчването на стаята от инернет ....

Последва бърза организация за слагане на корнизи, и не толкова бързото и изпълнение, тъй като стената беше овал, а поръчката се позабави. Междувременно купих първата си двойка завеси, купих и втора двойка, защото не бях сигурна в първия си избор.

И така се започна - всеки път, когато пожелая да променя нещо от ежедневието ни вкъщи - посягам към нов цвят завеси ...

Тук пропускам колко бързо си промених мнението, че това не са прахозастрашяващи предмети живота на децата ми , и освен завеси, купих и килим, а по дивана имаше вече и възглавници.

Така да се каже открих си топлата вода, как да освежавам поомръзнатала ни обстановка, без ремонт и съпъстващия го боклук.

Получи се почти, като стаята от интернет.

В началото на тази година реших, че е време отново да се обновяваме.

В жилището ни избора, къде да сменя завесите не е голям -има точно две(2) стаи, но като ще обновявам , обновявам до крак :) ! Детската стая вече получи своите нови завеси, за нея -друг път.

От тогава насам имам 9 двойки завеси, но този път исках не просто да прибера едните и извадя другите, исках нов цвят - малко овес, бежово и пудра.

За да усетя" новата" дневна подмених и някои други дребни неща - първо бяха рамките , след това принтовете, не остана време да пазарувам нови възглавници, но на път за вкъщи ме грабна една от витрината .

Сама по себе си я харесвам, но гледайки снимките сега по-скоро я виждам прибрана в гардероба, да чака своите завеси .

Нямах много време и за плетене, с наличната вкъщи прежда и най-бързата бримка , която умея -half double crochet ,за 2-3 вечери се получи наметката , която е по-скоро с размери на шал, но някой ден бих могла да и добавя още няколко реда , стига отново да ми дойде музата за плетки ...

Тия дни пристигна и един много желан Алманах -на Скандинавския дизайн. Цяло съкровище, богато илюстрирано и интересно разказано, мога да изпия дузина чаши капучино в неговата компания ...

Но докато се протягах с едната ръка и търсейки фокуса с другата, за да направя снимката, с която да дам линк към публикацията , излях почти половината чаша с кафе , затова се преместих да си го допивам на масата...

Съвсем аматьорски, не минах без фалове...

На края мога да заключа, че получих това, което търсих - стаята придоби по-меко и спокойно излъчване, някак момичешко.

Като доживотен привърженик на скандинавския начин на живот и всичко , произтичащо от него, не бих изоставила монохромния тон , но сега давам почивка на всички ни от него .

В галерията по-долу събрах снимки на най-любимите ми завеси, които през последните години променяха дневните ни(в настоящото и предишното ни жилище) . С някои от тях се разделих вече, но добре че са снимките, за да пазят спомените.

С клик върху снимката се отваря голямо изображение.

Featured Posts
No posts published in this language yet
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page